User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Фотографи

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Жанета Вангели

Жанета Вангели е родена во Битола во 1963 година. Дипломирала на Државниот Факултет за ликовни уметности – Штеделшуле, во Франкфурт/М. во 1988 година. Живее и работи во Скопје. Таа е мултимедијален уметник, активна во областа на сликарството, фотографијата, видеото и филмот.

Љупчо Илиевски

Љупчо  Илиевски спаѓа во редот на најистакнатите македонски фотографи. Припадник е на средната генерација  фотографи,кој негува  специфичен, уметнички стил  и силен авторски печат. Засега,е единствениот фотограф од Македонија чии фотографии за мегалитската опсерваторија  Кокино се објавени во српското издание на престижното специјализирано списание за фотографија `National Geographic`.


Линда Адел Гудајн

Линда Адел Гудајн е професор по фотографија на Факултетот за уметност и дизајн `Херон` во рамките на Универзитетот Индијана во САД. Дипломирала на интердисциплинарните студии по англиска книжевност, ликовна уметност и економија на Универзитетот `Рочестер`, Њујорк, а магистрирала во областа на ликовната уметност како и во областа на комуникативните уметности (видео и теории на невербална комуникација).


Syndicate content
  • English
  • Македонски