User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Најдоброто од западниот дел на Македонија

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Ден 1: Добредојдовте во Македонија!
По пристигнувањето трансфер до најпознатиот македонски винарски регион Тиквеш и забава за добредојде со незаборавна дегустација на вино во најстарата винарска визба. Ноќевање во Битола.                                                                                                       190км

Ден 2: Битола и Преспанското Езеро
Наутро разгледување на Битола вклучувајќи ја и посетата на Хераклеја Линкестис – стар град основан од Филип II Македонски, таткото на Александар Македонски. После спектакуларното возење покрај Преспанското Езеро и низ Националниот парк Галичица, пристигнување во Охрид доцна попладне. Ноќевање во Охрид.                                135кмДен 3: Охрид и Охридското Езеро
Прошетка низ градот Охрид и посета на најпознатите охридски локалитети.

Во попладневните часови возење покрај прекрасниот брег на Охридското Езеро и пристигнување во манастирскиот комплекс Свети Наум. Патување со брод до изворите на реката Црн Дрим. Враќање во Охрид доцна попладнето. Вечерта забава со традиционална македонска фолклорна музика и ора. Ноќевање во Охрид.               75км

Ден 4: Западен дел на Македонија
Утринско возење по текот на реката Црн Дрим, Националниот парк Маврово и посета на манастирот Св. Јован Бигорски.
Пристигнување во Скопје.
Крај на турата.                195км

  • English
  • Македонски