User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Лулка на културата, земја на природата

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Ден 1: Добредојдовте во Македонија!
После пристигнувањето трансфер до Осоговскиот манастир.
Преспивање во манастисрките соби.                                         110км

Ден 2: Манастирите во северна Македонија
Возење накај Кратово и посета на црквата Св. Ѓорѓи во село Старо Нагоричане, градот Кратово и Лесновскиот манастир. Доцна попладне возење покрај Беровското Езеро.
Ноќевање во околината на Берово.                                           185км

Ден 3: Природата во Берово и околината на Струмица
Заминување од Струмица после посетата на Беровскиот манастир и традиционален ручек. Пристигнување на Смоларските водопади попладнето.
Ноќевање во околината на Струмица.                                     125км

Ден 4: Манастирите во струмичко и Тиквеш
Посета на манастирите во Водоча – Св. Леонтиј и Вељуса – Св. Богородица Елеуса во близина на Струмица. Пристигнување во најпознатиот македонски вински регион – Тиквеш. Дегустација на вино и ручек во една од најстарите винарски визби во регионот.

  • English
  • Македонски