User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Археолошки локалитети, Исламска архитектура, Македонски градови, Природни убавини, Села и традиција, Традиционална архитектура, Цркви и манастири

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Мустафа-пашина Џамија – Скопје

Еден од најубавите исламски споменици во Скопје

Св. Димитрија, Марков Манастир – Скопје

Светата задужбина на легендарниот Крале Марко

Даут-Пашин Амам – Скопје

Цврст сведок за османлиското културно влијание

Национален парк Галичица

Лулка на богат ендемичен растителен и животински свет

Манастир Св. Наум - Охрид

Во ретка природна убавина, на најјужната точка на Охридското Езеро, Св. Наум Чудотворец ја изградил црквата Св. Архангели

Пелистерски очи, Баба Планина – Битола

Ретка убавина запомнета по трогателна романтична легенда

Црква Свети Јован Богослов - Канео, Охрид

Западно од рибарската населба Канео во Охрид, на височинката што се издига над езерото се наоѓа црквата посветена на Св. Јован Богослов

Црква Света Софија - Охрид

Една од најголемите средновековни цркви, која долг период била соборна црква на Охридската архиепископија. 

Syndicate content
  • English
  • Македонски