User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Арт и дизајн, Моден дизајн, Ракотворби, Сценски дизајн, Визуелни уметности, Скулптори, Сликари, Фотографи, Филмски уметници, Илустратори на книги, Аниматори, Видео-арт уметници, Сценски уметности, Театар, Танц, Опера, Балет, Музика, Етно музика, Класична музика

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Јелена Жугиќ

Јелена Жугиќ, родена 20.04.1973 година во Скопје. Дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во класата на професорот Љубиша Георгиевски, со претставата `Арсеник и стара тантела` во 1995 година. Во Драмскиот театар е вработена од февруари 1997 година.

Славица Петровска – Галиќ

Славица Петровска-Галиќ, колоратурен сопран магистер по соло пеење оперски и концертен солист.

Билјана Каран

Моден креатор

Бранко Ѓорчев

Бранко Ѓорчев е македонски реномиран актер.

Никола Булевски

Моден креатор и универзитетски професор ...

Мето Јовановски

Еден од водечките драмски уметници во Македонија  и носител е на бројни главни улоги во проекти од антологиско значење за македонската театрска и филмска продукција.

Кристијан Ристески

Режисер на краткометражниот филм `Остани исправен` - катарзична комична приказна која ни се случува на сите нас ...

Ана Ројдева

Ана Ројдева, сопран. Родена 02.08.1978 година во Скопје. Завршила соло пеење на Факултетот за Музичка уметност во класата на професор Марија Муратовска-Наумова. Во текот на студирањето настапува на концерти организирани од ФМУ и на мајсторската школа на Мирела Паруто и Антонио Боаје во рамките на Интерфест -Битола. Нејзин постојан ментор е М.р Славица Петровска-Галиќ, Уметнички директор на Операта при МОБ  и првенец на Операта .

Игор Иванов – Изи

Роден е во 1973 година во Скопје. Започнува да работи авторски и ко-авторски проекти на првата приватна македонска телевизиска станица А1. Во 1997 го реализира краткиот филм `Часовник`. По реализацијата на документарните `Кавал` и `Гајда` го снима краткиот игран филм `Бубачки` кој беше прикажан на Берлинскиот фестивал во конкуренцијата за краткометражни филмови. Тој е исто така режисер на вториот од серијата спотови `Македонија вечна`.

Никола Ефтимов

Никола Ефтимов (роден на 6-ти октомври 1968 година во Скопје, Република Македонија) е македонски моден дизајнер и визуелен артист. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје (Графичка уметност и Моден дизајн, 1993 година) а магистрирал на Академија Италијана во Фиренца, Италија.

Syndicate content
  • English
  • Македонски