User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Природни убавини

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Кањон Матка, Скопје

Барате вистинско место за заборавање на вашите грижи, сакате да ги оставите вашите тегоби настрана, чувствувате потреба да ги наполните вашите гради со свеж планински воздух додека ги гледате облаците како лебдат на светлосиното небо? Во потрага сте по вистинското место каде би се расположиле со вашето семејство или пријателите на ќилимче за пикник, додека го слушате појот на дивите птици, место каде можете да паднете во релаксирачки сон додека над вас ветрот се бори меѓу густите зеленила од дрвјата? И, место каде можете да уживате во традиционалната македонска храна, истовремено?...

Беровско Езеро

Доколку сакате да избегате од градската врева, стресното секојдневие, сообраќајниот метеж, и барем за кратко да им се вратите на мирот, спокојството и природата кои во Македонија ги има во избилство, испланирајте викенд на Беровско езеро.

Глобочичко езеро - Ташмаруништа , Глобочица

Глобочичко езеро се наоѓа во Западна Македонија на реката Црн Дрим, околу 30 км. северно од Струга. 

Колешински Водопади – Струмица

Неповторлива прошетка покрај вода

Национален парк Пелистер – Битола

Првиот македонски национален парк

Национален парк Галичица

Лулка на богат ендемичен растителен и животински свет

Пелистерски очи, Баба Планина – Битола

Ретка убавина запомнета по трогателна романтична легенда

Syndicate content
  • English
  • Македонски