User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Скопско лето 2010

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

`Скопско лето` - бренд и белег на главниот град и на културата во Скопје.

Со концерт на Камерниот оркестар Almacian`s Obsession од Србија на 21 јуни во Македонската опера и балет беше отворено 31.издание на фестивалот `Скопско лето`.

Во рамките на оваа манифестација, што претставува културен бренд на Скопје во 40-те фестивалски денови, во 55 временски термини ќе бидат изведени 63 поединечни уметнички претставувања, во најголемиот дел музички, ќе бидат изведени 17 концерти, ќе бидат реализирани 9 изложби, ќе бидат одиграни 8 театарски претстави, од кои 5 премиери, две презентации на видео-арт, две модни ревии и уште многу промоции, презентации и перформанси.

На 21 јуни, во понеделник, по повод меѓународниот ден на музиката,а во рамки на `Скопското лето 2010`, во Скопје се одржа настан под мотото `СКОПЈЕ ПРАВИ МУЗИКА`, со цел и нашиот град да земе учество во оваа интернационална манифестација, организирана во повеќе од 120 земји ширум светот.

`Скопско лето 2010`  завршува на 30 јули со концерт на Ансамблот за народни игри и песни на Македонија `Танец` што ќе се одржи на платото пред Домот на Армијата, а дел од програмите на `Скопско лето` ќе се реализираат и во градовите во Македонија.

  • English
  • Македонски