User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Класична музика

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Весна Гиновска – Илкова

Весна Гиновска - Илкова, сопран. Афинитетите кон музиката почнува да ги покажува на 8 годишна возраст посетувајќи часови по виолончело во Нижото музичко училиште `Илија Николовски – Луј` во Скопје. На возраст од 14год. го започнува школувањето по соло пеење кај Проф.Милка Ефтимова, која е и нејзин професор во текот на студирањето на Факултетот за музичка уметност, на кој дипломира во 1994год. Во текот на 1993год. ги започнува своите интернационални настапи, од кои прв е настапот на отворената сцена на театарот `Ди Марчело` во Рим - Италија.

Саша Николовски – Ѓумар

Саша Николовски-Ѓумар е роден во 1966 година во Битола. Дипломира на ФМУ на отсекот за музичка теорија и педагогија и на отсекот за композиција и диригирање кај проф. Фимчо Муратовски.

Симон Трпчески

Пијанистот Симон Трпчески е еден од најафирмираните македонски изведувачи и веројатно најдобриот македонски пијанист на сите времиња. За неговиот талент сведочат мноштво меѓународни успеси и највисоки критики, како и генералното мислење на музичките критичари ширум светот дека Трпчески е еден од најдобрите пијанисти на сите времиња.

Syndicate content
  • English
  • Македонски