User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Македонски градови

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Прилеп

Градот-херој под марковите кули...

Битола

Градот со безброј сведоштва за космополитизам...

Гостивар

Вториот град во Полошката Котлина е Гостивар, со 41.000 жители, на надморска висина од 510 - 550 метри.

Кратово

На 16 км од крстосницата Страцин, кон југ патот води кон Кратово - градот на кулите и мостовите.

Гевгелија

На крајниот југ на државата, на десната страна на реката Вардар, непосредно до границата со Република Грција се наоѓа градот Гевгелија.

Демир Капија

Демир Капија е едно од најтоплите места во Република Македонија.

Велес

Градот лежи помеѓу Таорската и Велешката Клисура, амфитеатрално расположен на двете страни на реката Вардар, брои приближно 47.000 жители, а неговата надморска висина варира од 300 до 1500 метри.

Куманово

Градот брои приближно 72.000 жители и е лоциран на надморска височина од 330-370 метри надморска височина.

Syndicate content
  • English
  • Македонски