User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Битолска Стара Чаршија

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Битола Бабам Битола

Битола - градот на трговците, пијаната и конзулите- градот Битола. Најградскиот град како многумина што го нарекуваат, кон крајот на 19. век, благодарение на својата местоположба, прераснува главен стратегички, воен, административен, политички, трговски и културен центар на Европсиот дел на Османлиското царство. Како седиште на Битолскиот вилает, со своите седум пазари, Безистенот, со преку 1000 занаечии и 2000 дуќани, Битола преставува кључен центар за трговската размена на релацијата Виена - Стамбол. Богатите битолски еснафи и трговци изградиле велелепни објекти, кои со својот посебен староградски стил му даваат еден афтентичен и национален белег на Битола.

  • English
  • Македонски