User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Митревски Дарко

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Биографија
(Скопје, 3.11.1971)
Сценарист, режисер и продуцент.
Завршува режија на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Се занимава и со новинарство.

На телевизија работи на серијата УА ШНАЈДЕРИ (1995), заедно со Александар Поповски. Учествува во реализацијата на над 50 комерцијални клипови, музички спотови и документарци, како и во електронски и културни кампањи.
Се занимава и со театарска режија.
Живее и работи во Скопје.

Филмографија
1993:    Светло сиво / Ѓавол во срцето (Главна улога, Режија, Сценарио)
1995:    Уа, шнајдери ! (Режија)
1998:    Збогум на 20-тиот век (Продуцент, Режија, Сценарио)
2000:    Досие Скопје (Режија, Сценарио)
2001:    Кои се ОНА? (Автор)
2002:    091 (Продуцент)
2003:    Нема преживеани (Автор)
2003:    Скопје од спомените (документарна емисија) (Режија, Сценарио)
2003:    Скопје од спомените (експериментална емисија) (Автор)
2004:    Бал-кан-кан (Продуцент, Режија, Сценарио)

  • English
  • Македонски