User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Кристијан Ристески

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Режисер на краткометражниот филм `Остани исправен` - катарзична комична приказна која ни се случува на сите нас ...

Кристијан Ристески е роден во Скопје во 1969 година. Во 1991 дипломира Филмска и ТВ режија на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Од 1992 работи како во МРТВ. Во 1998 е еден од основачите на продуцентска компанија `ДигитПроп`. Во 2003 формира сопствена продуцентска компанија `Кинематика Филм`. Од 2005 работи како креативен директор и менаџер на продукција во маркетинг агенцијата Индиго Огилви во Скопје.


Филмографија:
2005:    Остани исправен (Продуцент, Режија, Сценарио)

Други проекти:
Amaro, ma non troppo (Горко, но не многу) – краток филм
2004 Сакам да бидам кошаркар – продуцент и режисер
2002 Y3K , документарни серии, сценарист, продуцент и режисер  • English
  • Македонски