User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Иво Трајков

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Иво Трајков (режисер, продуцент и сценарист) е роден во Скопје, Македонија. Дипломира на ФАМУ во прага, каде се здобива со дипломата магистер по филмска уметност.

По дипломирањето одлучува да остане во Прага и ја започнува својата кариера во Чешка. Неговата филмографија како режисер/сценарист вклучува пет филма: Големата вода`, `Минатото`, `Врската со канарите` и `Јан`.

Има работено во повеќе жанрови како комедија, драма и историска драма. Како продуцент Иво има работено во повеќе од 60 епизоди во критички добро афирмираните документарни серии `Неочекувани умирања`. Иво Трајков моментално живее и работи во Прага и исто така предава на ФАМУ, факултетот каде има дипломирано.

  • English
  • Македонски