User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Игор Иванов – Изи

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Роден е во 1973 година во Скопје. Започнува да работи авторски и ко-авторски проекти на првата приватна македонска телевизиска станица А1. Во 1997 го реализира краткиот филм `Часовник`. По реализацијата на документарните `Кавал` и `Гајда` го снима краткиот игран филм `Бубачки` кој беше прикажан на Берлинскиот фестивал во конкуренцијата за краткометражни филмови. Тој е исто така режисер на вториот од серијата спотови `Македонија вечна`.

Филмографија:
1997:    Часовник (Режија)
2000:    Гајда (Режија)
2000:    Кавал (Режија)
2003:    Бубачки (Режија)

Останати филмови:
1993-1994 Сабвеј (ТВ)
1995 НЕП
1999-2003 Наше маало

  • English
  • Македонски