User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Бобан Ковачевски

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Бобан Ковачевски- роден 15.10.1988 год. во Скопјe.  `Илија Николовски Луј` го заврши во класата на проф Елисавета Кушовска. За време на своето школување учевствуваше на сите годишни концерти со соло улоги и одговорна задача. За време на своето школување настапуваше во Бриндизи-Италија, Белград-Србија, Пловдив-Бугарија, Тиват-Црна Гора и др.
Сезоната 2005-2006 година престојуваше на специјализација во Киев-Ураина на академијата `Кмуат` а воедно работеше и на задолжителните вежби кај еминентни и светски познат проф В.Денисенко (првиот професор на светскиот играч Михаил Баришњиков). Воедно ги усовршуваше и другите предмети како што се класичен балет, историски игри, карактерни игри, современ танц, фолклор и предметот репертоар. Со него работеа врвни, еминентни балетски педагози и репетитори.

Од 20.09.2007 год. е првенец на Балетот при МОБ во кој ги доби насловните улоги Принцот во `Оревокршачка`, Ромео во `Ромео и Јулија`, главниот сатир во `Валпургиска ноќ`, Принцот во `Снежана и седумте џуџиња`, Другар во `Рајмонда`, Крал во `Есмералда`, Па-де-де во `Жизел`, крал во `Есмералда`, `Шехерезада`, `Ана Каренина`, `Наполи`, `Дон Кихот`, `Лебедово езеро`, `Танго`, `Андерграунд` и др. Во 2007 год. гостувал во Бразил и Финска. Моментално работи на подготовките на главната машка улога во претставата `Рајмонда` со главниот репетитор на Балетот при МОБ-Тања Вујисиќ Тодоровска. Во 2008 год. има закажано повеќе меѓународни гостувања.

  • English
  • Македонски