User login

Newsletter

Опис за NEWSLETTER

Билјана Каран

  • Notice: Undefined variable: controls_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: pager_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_top in include() (line 10 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 20 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: controls_bottom in include() (line 22 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: image_count_bottom in include() (line 24 of /home/cultmap/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_singleframe/views-slideshow-singleframe.tpl.php).

Моден креатор

Билјана Каран е родена во Штип, Македонија, на 13-ти јануари, 1983 година. По завршувањето на студиите на Академијата во Фиренца во 2004 година, таа се претставува со нејзината прва модна ревија на Модната недела во Скопје.

Ревијата има огромен успех и за само неколку месеци дизајнерката го отвора својот моден салон во трговскиот центар во Скопје. Отворањето е проследено со голема модна ревија овој пат во соработка со Диор – Македонија. Името на колекцијата ја изразува главната инспирација на дизајнерката – ГЛАМУРОЛОГИЈА.

Нејзините специфични кроеви, разиграни принтови и неконвенционални материјали совршено ја обединуваат високата мода со современата култура. `Жената што ја имам на ум кога креирам` вели Каран, е софистицирана, секси, паметна и динамична. Современата жена не се плаши да биде жена. Таа може да биде моќна и во исто време да ја задржи нејзината женственост и сензуалност.

Во 2008 година Каран го проширува својот изложбен салон со студио и мала работилница. Таму може да се сретнат уникатни парчиња од Каран или може да добиете парчиња сцпецијално дизајнирани за вас. Сите материјали и додатоци кои ги користи се увезени од Италија бидејќи конечниот производ на дизајнерката е врвен квалитет  во комбинација со иновативен дизајн и софистициран стил.

  • English
  • Македонски